Ingrediente
- tacamuri de pui ( 2 spete si 2 aripi am folosit eu)
- 2 maini de ovaz
- 2 oua
- cam 800 g rosii oparite si curatate de pielita
- 1 ceapa
- telina radacina
- 2 morcovi
- patrunjel verde
- sare, piper
- faina 2 linguri
- 2 linguri smantana de gatit
Mod de preparare
Carnea am pus-o la foc si cand a inceput sa fiarba am spumat-o bine, apoi am adaugat ceapa si telina tocate marunt, un pic de sare si am lasat sa fiarba cam 20 minute. Am pasat bine rosiile oparite si curatate de pielita si le-am pus in supa, apoi am pus si morcovul taiat mai lung. Am presarat 2 maini de ovaz ( f bun la gust, mai bun decat orezul) .
Am batut bine doua oua ca pentru omleta cu un praf de sare, apoi am adaugat 2 linguri de faina, a rezultat o compozitie subtirica, cam ca cea folosita la snitel. Cu o lingura am luat apoi compozitia si am presarat-o peste supa, lingura cu lingura, in fir, turnand mereu in locul unde fierbe supa. Imediat aceasta compozitie se incheaga si se ridica la suprafata.
Am ales sa fac aceste " zdrente" si nu galusti de faina, fiindca ies moi si dau consistenta supei...cele cu faina mai multa ies cam tari...asa supa rezultata are consistenta si e si gustoasa.
Am mai lasat pana a fiert si morcovul, cam 10 minute, apoi am adaugat smantana, am mai potrivit gustul cu putina vegeta , am amestecat bine si am oprit focul. Carnea am scos-o si am luat-o toata de pe oase, apoi am pus-o inapoi in supa. Am adaugat patrunjelul taiat si gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu zdrente (sau reconditionata)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|