Ingrediente
- bibilică 1 bucată de cca. 1600 g,
- ceapă galbenă 2 bucați,
- morcovi 2 bucăți,
- dovlecel 1 bucată,
- gulie albă 1/2 bucată,
- ardei kapia 1/2 bucată,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- păstârnac 1/2 bucată,
- apio adică tijă de țelină 1 felie 2-3 fire,
- leurdă 4-5 fire,
- sare iodată,
- amestec de piper alb, roșu, verde
- coriandru 1 boabă,
- tăiței de casă (http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-57044.html) cca. 300 g.
Mod de preparare
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece.
Am folosit din nou vasul minune, Kukta în cazul meu, (se poate folosi MultiCooker-ul sau mai nou CrockPot-ul), astfel am redus timpul de fierbere la cca. 35 de minute, de când începe fluiere. După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit.
Tăițeii de casă se fierb separat, în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară și se adaugă la supa de carne.
Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu legumele și carnea fiartă;)
Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de bibilică" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|