Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- 300 gr verzisoare de Bruxelles-proaspete sau congelate
- 300 ml iaurt grecesc gras
- 50 ml ulei floarea soarelui
- 2 cepe - eu am avut doar rosii
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1 lingura tarhon tocat
- 1 lingura cimbru tocat
- 1/2 lingura marar tocat
- sare
Mod de preparare
- Curatati si spalati legumele .
- Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei .
- Sarati si turnati in oala 2-3 l apa .
- Adaugati cartofii taiati cuburi si o parte din ierburi aromatice.
- Cartofii noi se fierb rapid .
- Dupa 10 minute se pun verzisoarele taiate jumatati si o parte din ierburi .
- La sfarsitul pregatirii dati gust picant cu un ardei iute taiat rondele .
- Opriti fierbere . Puneti restul de ierburi tocate si omogenizati iaurtul grecesc in zeama calda .
- Iaurtul grecesc de calitate nu se branzeste si este mai dietetic decat smantana .
- Gustati si sarati daca mai este nevoie .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|