Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
12 Iul 2021 | 1667 vizualizari
Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc

 O supa consistenta si deosebit de gustoasa. Iaurtul grecesc inlocuieste cu succes smantana.  Unele ierburi le-am folosit cu cumpatare, dar voi  folositi cat va place.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 300 gr verzisoare de Bruxelles-proaspete sau congelate
  • 300 ml iaurt grecesc gras
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe - eu am avut doar rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura tarhon tocat
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 1/2 lingura marar tocat
  • sare

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei .
  3. Sarati si turnati in oala 2-3 l apa .
  4. Adaugati cartofii taiati cuburi si o parte din ierburi aromatice.
  5.  Cartofii noi se fierb rapid .
  6. Dupa 10 minute se pun verzisoarele taiate jumatati si o parte din ierburi .
  7. La sfarsitul pregatirii dati gust picant cu un ardei iute taiat rondele .
  8. Opriti fierbere . Puneti restul de ierburi tocate si omogenizati iaurtul grecesc in  zeama calda .
  9. Iaurtul grecesc de calitate nu se branzeste si este mai dietetic decat smantana .
  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  11. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Postat de panacris

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se...

Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2021, 21:24
la 13.07.2021, 09:49
la 13.07.2021, 10:06
la 13.07.2021, 10:11
Buna!
la 13.07.2021, 11:15

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking