Ingrediente
- 500 g ceapa
- 2 catei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 3 l supa de carne
- 100 g parmezan
- 1 paine bagheta
- 2 linguri unt
- sare
Mod de preparare
Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.
Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.
Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.
Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.
Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.
Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.
Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|