Supă de ceapă

Postat de articook in Supe
18 Iun 2010 | 5106 vizualizari
Supă de ceapă

Daca nu ai mancat niciodata supa de ceapa, trebuie sa incerci reteta aceasta, pentru ca pe langa gustul unic pe care il are, este si extrem de usor de gatit.

Ingrediente

  • 1 kg de ceapa, curatata si taiata felii
  • 6 catei de usturoi, maruntiti
  • o felie de 2 cm de telina
  • un cubulet de unt
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei iute
  • lamaie
  • cascaval
  • paine
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Cantitatile sunt pentru 4 portii.

Se taie ceapa felii si se marunteste usturoiul. In oala in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa felii, lasandu-le cam 15 minute la foc mic. Amestecati din cand in cand, ea trebuie sa devina transparenta, inca nu trebuie sa se prajeasca. Dupa 15 minute, adaugati cimbrul crengute sau maruntit, si frunzele de dafin . Se mai lasa pana cand ceapa incepe sa se coloreze, amestecati din cand in cand pentru a nu se arde. Apoi adaugati bucata de telina pentru a da gust supei, si turnati cam 2 litrii de apa fierbinte, lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 min.

Cand e gata, condimentati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Pentru pregatirea feliilor de paine trebuie sa incalziti cuptorul la 150°C si sa il puneti pe programul de ventilare, scoateti gratarul inainte de al porni.Asezati pe gratar feliile de paine, stropiti-le cu ulei de masline si puneti bucati de cascaval pe deasupra. Introduceti gratarul inapoi in cuptor si lasati painea inauntru pana cand e prajita si casul s-a topit. Supa se serveste calda cu un ardei iute si cu cativa picuri de zeama de lamaie.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de ceapă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Iata cum se prepara Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi Am pus la fiert morcovul, ardeiul, ceapa uscata, ceapa verde si rosiile cherry, binenteles dupa ce le-am curatat , spalat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2010, 15:48
Cred ca este foarte buna!
la 22.06.2010, 12:28
eu am macat si mi-a placut mult!
la 11.03.2012, 09:58
buna

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking