Ingrediente
- 2 pulpe de curcan cu os si piele (1.3 kg)
- 1 si jumatate cepe mari
- 1 morcov mare
- 1 ardei capia rosu mediu
- 1/2 radacina de patrunjel
- 1/2 radacina de pastarnac
- 2 felii mici de telina
- 1 foaie de dafin
- 1 priza de cimbru
- 1 catel de usturoi curatat
- 150 gr fidea
- sare
- piper
- 1/2 legatura de patrunjel verde
Mod de preparare
Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se mai fierb impreuna inca o ora, sau pana carnea poate fi patrunsa usor cu o furculita.
Se scoate totul din supa cu o paleta gaurita, ca sa nu mai strecuram zeama. Morcovul fiert si pastarnacul se toaca si se adauga in supa. La fel si ardeiul capia, dupa ce il curatam de pielita.
Fideaua o fierbem separat conform instructiunilor de pe pachet, iar cand e gata o strecuram si o adaugam in supa. Punem sarea si piperul si tragem de pe foc. Dupa 5 minute punem patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|