Supa de legume cu taiatei de casa

Postat de adnia in Supe
6 Sep 2013 | 3929 vizualizari
Supa de legume cu taiatei de casa

Pe placul copiilor si nu numai, supa de legume cu taietei de casa este, cu siguranta, cea mai gustoasa acum, la sfarsit de vara, cand legumele sunt proaspete si pline de vitamine si nutrienti. Nu puteam, deci, sa nu prepar si eu aceasta supa, mai ales stiind ca si fiul meu o consuma cu placere, desi nu e mare fan legume:) Iar de taieteii de casa cu ou...ce pot sa mai spun? Doar i-am preparat impreuna!

Ingrediente

  • Pentru taitei:
  • -1 ou
  • -faina cat cuprinde
  • -1/2 lingurita sare
  • Pentru supa:
  • -1/2 kg. morcov
  • -1 telina medie
  • -1 ceapa mare
  • -2-3 radacini de patrunjel
  • -sare, piper
  • -2 l apa
  • -patrunjel verde pt decor

Mod de preparare

In primul rand, se prepara taiteii: Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand ajungem la grosimea dorita). Astfel se obtin 4 fasii plate, care apoi se trecem prin rolele de taiat taietei si se obtin taieteii. Acestia se pot pune imediat la fiert (cum fac eu), sau se pot lasa la uscat, pentru o utilizare ulterioara.

Urmatorul pas consta in prepararea supei: se spala legumele, se curata si se taie cuburi, care se pun la fiert in apa, pana ce se inmoaie. Se adauga taieteii de casa si se mai lasa la foc mic inca 5 minute. Taieteii, fiind proaspeti, fierb foarte repede. se stinge focul, se lasa sa se racoreasca, se potriveste supa de sare si piper, se adauga patrunjel verde tocat si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taiatei de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

  Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon  Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii;...

Citeste continuarea

Supa de curcan cu taitei de casa.

Postat de gicuta69

Supa de curcan cu taitei de casa.

              Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert ,in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac. Am adunat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 22:26
buna!
la 06.09.2013, 22:30
ce bine arata!
la 06.09.2013, 22:31
Bunaciune
la 06.09.2013, 22:36
buna...cred ca imi voi face si eu...asa mi s-a facut o pofta...arata delicios
la 06.09.2013, 22:40
mai ales acum, ca e rece, e numai buna!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking