Ingrediente
- 4-5 dovlecei subtiri, mici
- un morcov
- un pastarnac
- o ceapa uscata
- o bucata de telina
- un ardei capia rosu
- 2 linguri cu ulei
- 2 l supa de legume
- 200 gr taietei de casa
- sare si piper dupa gust
- cateva fire de patrunjel
- frunzulite de busuioc proaspat
Mod de preparare
Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc).
Tocam restul legumelor dupa bunul plac si le adaugam peste dovlecei.
Lasam sa se caleasca usor (mai mult vor fierbe) si le condimentam dupa gust. Adaugam supa de legume si fierbem la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca.
Adaugam taieteii si continuam fierberea penrtu inca 5 minute aproximativ.
Presaram verdeturile proaspat tocate si o servim calda, desi, chiar si rece este deosebita!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu miros de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|