Ingrediente
- carne de curcan
- 2 cepe
- 1 morcov
- radacina de telina
- ardei tocat de la congelator
- 2 oua
- 6 linguri gris
- apa
- sare
- patrunjel verde
- 3 linguri rosii pentru ciorba
Mod de preparare
Eu am avut niste pulpe de curcan pe care le-am pregatit la cuptor, dar fiind un curcan mai batraior l-am fiert putin si am folosit zeama la supa cu galuste.
Am spalat pulpele si le-am pus la fiert cu apa si sare. Am luat spuma si am lasat la fiert pana au inceput sa se patrunda putin, apoi le-am scos si am pus in zeama lor legumele tocate.
Am batut ouale bine cu putina sare si am adaugat treptat grisul. Am lasat asa la hidratat pana s-au fiert legumele.
Cand legumele s-au patruns am adaugat rosiile si am mai lasat 10 minute, dupa care cu o lingurita am plonjat galustele in supa.
Eu las grisul o perioada la hidratat in ouale batute, asa imi dau seama daca mai adaug sau nu, in functie de cat se intareste.
Am fiert galustele cam 10 minute, apoi am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (49)
|