Supa de curcan cu smantana si linte rosie

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
30 Dec 2019 | 2642 vizualizari
Supa de curcan cu smantana si linte rosie

 Am dorit sa prepar rapid  o supica usoara si pe placul mofturicilor mai mici si mai mari. Se pare ca mi-a reusit, pentru ca a fost foarte apreciata. In plus nici nu m-am obosit cu lucrul la ea :D "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 700 gr piept curcan dezosat
  • 1 ceapa galbena
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 morcovi
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 pahar smantana grasa
  • 1 lamiie zeama
  • piper negru brazilian-mai putin iute
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete .
  2. Legumele se curata si se spala  .
  3. Morcovul si patrunjelul se taie cubulete .
  4. Ceapa  si usturoiul se toaca marunt .
  5. Sotati usor in ulei legumele . Mai intai ceapa si usturoiul, apoi se pun si radacinoasele .
  6. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se adauga bucatelele de curcan si se lasa pana incep sa se albeasca .
  7. Daca veti sota usor carnea  carnea de curcan  in ulei .nu va mai fi nevoie sa spumati supa . Astfel se impiedica aspectul neplacut .
  8. Turnati deasupra 3 l apa fierbinte .Sarati .
  9. Puneti frunza de dafin si fierbeti la foc domol 15 minute .
  10. Puneti lintea rosie si mai fierbeti inca 10 minute .
  11. Dregeti supa cu smantana si piper .
  12. Acriti cu zeama de lamie dupa gust .
  13. Pentru prospetime  la servire decorati supa cu patrunjel verde .

                           Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu smantana si linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Cum se prepara Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World:  Carnea tăiată cubulețe mici se soteaza în grăsime incinsa...

Citeste continuarea

Zama de pastai aita

Postat de panacris

Zama de pastai aita

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 12:27
Sigur e buna si gustoasa!
la 30.12.2019, 12:29
Wow! Bună 😋 vreau și eu o porție 😊
la 30.12.2019, 12:32
Îmi place cum arată...!
la 30.12.2019, 12:40
la 30.12.2019, 13:38
Buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking