Ingrediente
- 1/2 lingura ulei
- 1/2 ceapa mica, tocata foarte fin
- 250 grame dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi mici
- 60 ml vin alb/ Vermouth
- 600 ml supa (se poate obtine din cub concentrat)
- 1 foie de dafin
- 60 grame paste mici
- Parmezan ras
Mod de preparare
Se caleste ceapa in ulei intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga apoi dovleacul si se gateste 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la punctul de fierbere, apoi se adauga supa si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Se paseaza, cu ajutorul unui blender vertical 1 cana de supa, apoi se adauga inapoi in oala. Se da focul la mare si se adauga pastele. Se gatesc 10-12 minute.
Se serveste presarata cu Parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu paste si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|