Ingrediente
- 800 g dovlecei curatati de samburi daca e cazul si taiat cubulete
- 1 morcov taiat semiluna
- 3-4 rosii curatate de pelite si tocate
- o ceapa tocata marunt
- un fir praz (partea alba) taiat rondele
- 6-8 fire ceapa verde tocata
- o mana zdravana de paste in forma de (scoici mai mici,stelute..etc) eu am avut in forma de rapane (fara ou in timpul postului)
- 3 linguri ulei
- 2 cartofi curatati si taiati cubulete
- 1-2 foi de dafin
- cateva fire chives sau verdeata de care va place
- sare piper dupa gust
Mod de preparare
Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi cartofii, i-am lasat alte 3 minute. Am adaugat 3 litri de apa clocotita si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Urmeaza dovlecelul si rosiile. Am lasat 10 minute la foc mic, apoi am adaugat pastele si le-am lasat la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am lasat 6 min. Adaugam foia de dafin, 2 minute potrivim de sare si piper, oprim flacara. Acoperim si lasam sa racoreasca. Scoatem foaia de dafin.
Se serveste atat fierbinte cat si rece, cu verdeata care o preferati. Eu am adaugat un pic de chives.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|