Ingrediente
- carne de gaina (piept, aripioare, etc.)
- 2 cuiburi de fidea
- 2 cartofi mari
- 2 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- o bucata de telina
- ardei gras verde/rosu
- un dovlecel mic
- o ceapa uscata
- o rosie
- patrunjel proaspat
- sare dupa gust
Mod de preparare
Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).
Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata.
Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta, pastrandu-le pe foc pana ce legumele au fost bine patrunse.
Intre timp, am tocat restul legumelor si le-am calit in foarte putin ulei. Am adaugat carnea si legumele (am ales sa le tai in cuburi/felii), supa strecurata (pentru a inlatura eventualele resturi) si am sarat dupa gust. Dupa ce a dat in clocot am presarat fideaua si am continuat fierberea pentru inca 5 minute. La sfarsit am adaugat patrunjelul proaspat tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|