Supa de gaina a mamei

Postat de alinutzika in Supe
14 Iun 2012 | 4629 vizualizari
Supa de gaina a mamei

O supa foarte foarte gustoasa, facuta cu "ajutorul" unei gaini crescute la tara. Aceasta e supica de gaina cu galuste, facuta de mama mea si e cea mai buna supa de gaina! Daca nu credeti, incercati!..:))

Ingrediente

  • 1 gaina "taranca"
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 gulie(optional)
  • sare, piper
  • 3 cuburi knorr
  • 4 oua de casa
  • aproximativ 400 g gris(mai mult sau mai putin- depinde cat de mari sunt ouale)

Mod de preparare

Gaina se portioneaza si se pune la fiert in apa. Se spumeaza de mai multe ori. Cand e pe jumatate fiarta, adica dupa vreo ora, se adauga legumele curatate, dar intregi si condimentele. Se mai fierbe inca o ora-doua, depinde cat de batrana e gaina..:))

Cand carnea e fiarta si intra usor furculita in ea, se scoate afara, impreuna cu legumele.  Morcovii fierti se taie rondele mari si se calesc la foc mic in 3-4 linguri de ulei de masline.  Zeama rezultata de la calirea morcovilor se pune in oala cu supa (fara morcovi).

Ouale se bat spuma cu putina sare, se adauga treptat grisul (dupa nevoie) pana rezulta o compozitie ceva mai tare, suficient ca sa nu se imprastie cand o punem in supa, dar si suficient de moale pt a nu iesi niste galuste beton.

Cu ajutorul unei furculite se ia din compozitie si se pune in supa care fierbe la foc mediu. Furculita se introduce in supa, se tine 1-2 secunde, timp in care ea se va desprinde singura de pe furculita. Daca galustele nu raman ferme, ci se imprastie, mai adaugati putin gris in compozitie. . Fierbeti acoperit 5 minute, apoi stropiti galustele cu o cana de apa rece si fierbeti iar acoperit inca 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina a mamei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de raci

Postat de Ksenya

Supa de raci

Fierbem racii conform retetei  "rasol de raci pentru bere".  http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la...

Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2012, 16:18
asa asa, eu am avut cu taitei tu cu galuste....bune ambele
la 14.06.2012, 16:56
Si la mama mea tot asa se face
la 14.06.2012, 17:04
timea, angyb...
la 14.06.2012, 17:26
Tare buna! Vreau si eu!
la 14.06.2012, 17:39
Extraordinara supa facuta cu gaina de tara!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking