Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet

Postat de Ica_mama in Supe
7 Oct 2013 | 18014 vizualizari
Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa
  • 2,5 litri apa
  • 1/2 lingura sare
  • o jumatate de gaina
  • 1 telina
  • 1 bucata de praz
  • 4-5 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 2 cepe mici
  • leustean
  • telina verde
  • Ingrediente pentru galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 priza sare
  • putin piper alb
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert.

Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora.

Intre timp curatam zarzavatul,il spalam bine si il taiem in bucati mai mici, daca este mare si il adaugam in oala unde fierbe carnea, lasand sa fiarba in continuare .

Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte ,adaugam  telina si leusteanul ,apoi mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

In timp ce fierbe, cu o sita mica, adunam spuma ce se formeaza la fiert.

Cand supa este gata fiarta, strecuram in alta oala putin mai mica, aproximativ 2 l de supa si lasam sa fiarba in continuare.

Intr-un castronel amestecam ouale bine cu sarea,piperul alb si nucsoara dupa care adaugam pesmetul si mai amestecam 1-2 minute.

Cu o lingurita formam galustele si le introducem in oala in care fierbe supa.

Timpul de fierbere al galustelor este de 10-15 minute.

Cand sant gata fierte, presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de Irina

Supa crema de legume

Am curatat si spalat bine legumele si le-am pus intr-un vas cu apa, pe foc. Am acopertit vasul cu capacul si am lasat sa fiarba. In scurt timp, acul indicator a ajuns in zona verde, intrucat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 07:54
Ce fain arată! Noi facem cu griş, cu pesmet nu am făcut până acum.
la 07.10.2013, 07:56
la 07.10.2013, 08:00
Padre aici in Germania am inceput sa fac asa ca ei au mai multe feluri de gris si nu-l nimeresc pe cel potrivit de supa.Dar cu acest pesmet iasa garantat super bune .
la 07.10.2013, 08:00
Vladimir multumesc
la 07.10.2013, 08:07
Ce supa buna ai preparat!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking