Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet

Postat de Ica_mama in Supe
7 Oct 2013 | 18069 vizualizari
Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa
  • 2,5 litri apa
  • 1/2 lingura sare
  • o jumatate de gaina
  • 1 telina
  • 1 bucata de praz
  • 4-5 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 2 cepe mici
  • leustean
  • telina verde
  • Ingrediente pentru galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 priza sare
  • putin piper alb
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert.

Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora.

Intre timp curatam zarzavatul,il spalam bine si il taiem in bucati mai mici, daca este mare si il adaugam in oala unde fierbe carnea, lasand sa fiarba in continuare .

Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte ,adaugam  telina si leusteanul ,apoi mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

In timp ce fierbe, cu o sita mica, adunam spuma ce se formeaza la fiert.

Cand supa este gata fiarta, strecuram in alta oala putin mai mica, aproximativ 2 l de supa si lasam sa fiarba in continuare.

Intr-un castronel amestecam ouale bine cu sarea,piperul alb si nucsoara dupa care adaugam pesmetul si mai amestecam 1-2 minute.

Cu o lingurita formam galustele si le introducem in oala in care fierbe supa.

Timpul de fierbere al galustelor este de 10-15 minute.

Cand sant gata fierte, presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Carnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să...

Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu spanac

Postat de katty

Supa crema de mazare cu spanac

  Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 07:54
Ce fain arată! Noi facem cu griş, cu pesmet nu am făcut până acum.
la 07.10.2013, 07:56
la 07.10.2013, 08:00
Padre aici in Germania am inceput sa fac asa ca ei au mai multe feluri de gris si nu-l nimeresc pe cel potrivit de supa.Dar cu acest pesmet iasa garantat super bune .
la 07.10.2013, 08:00
Vladimir multumesc
la 07.10.2013, 08:07
Ce supa buna ai preparat!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking