Ingrediente
- 1 rasol de vita cca 500 g (era bine daca avea mai multa maduva)
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe albe
- sare
- cca 100 g paste Panzani- farfalle
- patrunjel verde
- ulei 20 ml
Mod de preparare
In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore.
Separat am spalat legumele fara sa le curat de coaja, le-am uscat, le-am stropit cu ulei si am presarat un pic de sare si le-am bagat la cuptor pentru cca 30 min sa se coaca. Dupa ce s-au copt, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca, dupa 2 ore cat a fiert carnea la crock am adaugat si legumele, asa intregi si am mai lasat cca. 1 ora. Apoi am scos rasolul si legumele, am strecurat zeama in alta oala.
Separat am pus legumele cu apa rece in blender si le-am blendat, apoi am adaugat amestecul in zeama de supa, am clatit blenderul cu apa rece si am turnat totul in oala, cca. 3 l de supa amestecata cu legume coapte si blendate. Am adaugat cca 100 g farfalle si am pus la fiert, cat sa dea in clocot si sa fie fierte pastele.
Separat am scos maduva din os, am maruntit carnea de vita si am adaugat-o in supa, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba 5 minute, am stins focul si am tocat patrunjel proaspat. Am servit cu crutoane din paine neagra cu ierburi de gradina. Mie una mi-a placut tare mult gustul de la legumele coapte.
PS. Cosmin Dragomir - GastroArt a dat un pont cu ceapa coapta, eu am plusat si am copt toate legumele....
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de la 1913 actualizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|