Supa de la 1913 actualizata

Postat de Constelatialeu in Supe
17 Iul 2018 | 3523 vizualizari
Supa de la 1913 actualizata

Cum nu pot sta deoparte cand e vorba de provocari, mi-am zis hai la treaba ca nu e de stat....mai ales ca anul de gratie 1913 e anul nasterii mamei tatalui meu de la care, aproape fara sa-mi dau seama, am invatat o multime de chestii legate de ''bucatareala''....Deci pe ea ''Provocarea GastroArt''

Ingrediente

  • 1 rasol de vita cca 500 g (era bine daca avea mai multa maduva)
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe albe
  • sare
  • cca 100 g paste Panzani- farfalle
  • patrunjel verde
  • ulei 20 ml

Mod de preparare

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore.

Separat am spalat legumele fara sa le curat de coaja, le-am uscat, le-am stropit cu ulei si am presarat un pic de sare si le-am bagat la cuptor pentru cca 30 min sa se coaca. Dupa ce s-au copt, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca, dupa 2 ore cat a fiert carnea la crock am adaugat si legumele, asa intregi si am mai lasat cca. 1 ora. Apoi am scos rasolul si legumele, am strecurat zeama in alta oala.

Separat am pus legumele cu apa rece in blender si le-am blendat, apoi am adaugat amestecul in zeama de supa, am clatit blenderul cu apa rece si am turnat totul in oala, cca. 3 l de supa amestecata cu legume coapte si blendate. Am adaugat cca 100 g farfalle si am pus la fiert, cat sa dea in clocot si sa fie fierte pastele.

Separat am scos maduva din os, am maruntit carnea de vita si am adaugat-o in supa, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba 5 minute, am stins focul si am tocat patrunjel proaspat. Am servit cu crutoane din paine neagra cu ierburi de gradina. Mie una mi-a placut tare mult gustul de la legumele coapte. 

PS. Cosmin Dragomir - GastroArt a dat un pont cu ceapa coapta, eu am plusat si am copt toate legumele....

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de la 1913 actualizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de dovlecei cu miros de toamna

Postat de Dya

Supa de dovlecei cu miros de toamna

Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc). Tocam restul...

Citeste continuarea

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2018, 18:29
Ce buna trebuie sa fi iesit supa! Iar cu toate legumele coapte .... chiar rasfat!
la 17.07.2018, 18:51
la 17.07.2018, 19:11
Delicioasa!
la 17.07.2018, 19:12
Buna!
la 17.07.2018, 19:25

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking