Supa de la 1913 actualizata

Postat de Constelatialeu in Supe
17 Iul 2018 | 3546 vizualizari
Supa de la 1913 actualizata

Cum nu pot sta deoparte cand e vorba de provocari, mi-am zis hai la treaba ca nu e de stat....mai ales ca anul de gratie 1913 e anul nasterii mamei tatalui meu de la care, aproape fara sa-mi dau seama, am invatat o multime de chestii legate de ''bucatareala''....Deci pe ea ''Provocarea GastroArt''

Ingrediente

  • 1 rasol de vita cca 500 g (era bine daca avea mai multa maduva)
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe albe
  • sare
  • cca 100 g paste Panzani- farfalle
  • patrunjel verde
  • ulei 20 ml

Mod de preparare

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore.

Separat am spalat legumele fara sa le curat de coaja, le-am uscat, le-am stropit cu ulei si am presarat un pic de sare si le-am bagat la cuptor pentru cca 30 min sa se coaca. Dupa ce s-au copt, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca, dupa 2 ore cat a fiert carnea la crock am adaugat si legumele, asa intregi si am mai lasat cca. 1 ora. Apoi am scos rasolul si legumele, am strecurat zeama in alta oala.

Separat am pus legumele cu apa rece in blender si le-am blendat, apoi am adaugat amestecul in zeama de supa, am clatit blenderul cu apa rece si am turnat totul in oala, cca. 3 l de supa amestecata cu legume coapte si blendate. Am adaugat cca 100 g farfalle si am pus la fiert, cat sa dea in clocot si sa fie fierte pastele.

Separat am scos maduva din os, am maruntit carnea de vita si am adaugat-o in supa, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba 5 minute, am stins focul si am tocat patrunjel proaspat. Am servit cu crutoane din paine neagra cu ierburi de gradina. Mie una mi-a placut tare mult gustul de la legumele coapte. 

PS. Cosmin Dragomir - GastroArt a dat un pont cu ceapa coapta, eu am plusat si am copt toate legumele....

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de la 1913 actualizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de morcovi cu sofran

Postat de simona72

Supa crema de morcovi cu sofran

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe. Am...

Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de panacris

Supa crema de dovlecei

Varianta 1: Legumele și vegetalele, se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu uleiul de măsline și apă cca. 30 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2018, 18:29
Ce buna trebuie sa fi iesit supa! Iar cu toate legumele coapte .... chiar rasfat!
la 17.07.2018, 18:51
la 17.07.2018, 19:11
Delicioasa!
la 17.07.2018, 19:12
Buna!
la 17.07.2018, 19:25

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking