Supa de legume cu galuste condimentate

Postat de deliciousflavours in Supe
16 Noi 2012 | 4861 vizualizari
Supa de legume cu galuste condimentate

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 gulie mai mica
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml ulei masline
  • 2-3 rondele ardei iute
  • frunze de telina
  • patrunjel
  • sare, piper
  • Pentru galuste:
  • 1 ceapa mica rosie
  • putin ulei de masline
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar
  • 2 oua
  • 3 linguri faina grisata
  • 2-3 linguri gris
  • patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele de ardei iute si condimentam cu sare si piper. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. In acest timp vom pregati si galustele deoarece trebuie sa stea 30 minute inainte sa le folosim.

Tocam ceapa marunt, o calim in ulei de masline si apoi lasam sa se raceasca. Adaugam bicarbonatul, sare si piper, patrunjelul tocat marunt si amestecam. Incorporam pe rand cele 2 oua, faina grisata si grisul. Omogenizam bine si lasam se se odihneasca 30 minute.

Cand legumele sunt fierte si a trecut jumatate de ora, luam o lingurita si incepem sa punem galustele in supa (in cazul in care vi se pare prea moale compozitia ptr galuste, puteti sa mai puneti putin gris, dar atentie, nu mult ca vor fi tari la final), acoperim vasul si lasam sa fiarba circa 10 minute. Inainte sa stingeti focul verificati daca sunt fierte galustele in interior.

Presarati patrunjel tocat si asta-i totul J

Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu galuste condimentate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa-crema de cartofi

Postat de Pungasa_Rogue

Supa-crema de cartofi

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea...

Citeste continuarea

Supa-crema de mazare

Postat de cristeena20

Supa-crema de mazare

Intr-o oala punem ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si putin ulei de masline la calit-doar cat sa devina sticloasa-adaugam mazarea congelata si apoi dovlecelul curatat si taiat in cuburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 08:36
super gustoasa!
la 16.11.2012, 08:40
la 16.11.2012, 08:45
la 16.11.2012, 08:48
ce frumos ai aranjat tu galustele alea acolo!
la 16.11.2012, 08:48
Ar trebui sa ridici rasnita aia, ca acus vine Dia si zice ca-i chicata si nu sculata.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking