Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata

Postat de RODIMUR in Supe
29 Dec 2019 | 2834 vizualizari
Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata

Pentru acest sfârșit de an am făcut o supă ușoară și în același timp consistentă, cu legume și șuncă țărănească afumată. A ieșit o supă foarte gustoasă și nici nu am avut prea mult de lucru la ea. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 300 grame de șunculiță țărănească, afumată
  • 4 cartofi roz, medii
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • pier

Mod de preparare

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente.

Se spală ardeiul capia, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește în tigaie, cu celelalte legume.

Se spală roșia, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se pune în tigaie, cu celelalte legume, ca să se pătrundă și să scadă ușor, lichidul format.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe (cât să încapă fiecare într-o lingură) și se adaugă în oală, la fiert.

Se spală bucata de șunculiță țărănească, se șterge și se taie feliuțe subțiri.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală, pentru ultimul clocot, legumele călite în tigaie și șiunculița țărănească feliată.

După un ultim clocot, se condimentează supa cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul la oală și se oprește focul de la aragaz.

După 10-15 minute de ”odihnă”, supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de pui cu galuste pufoase

Postat de panacris

Supa de pui cu galuste pufoase

Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de gurita_ta2005

Supa crema de dovlecei

Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Dupa cateva minute, se adauga si cartofii cubulete. Dovleceii se curata bine de seminte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2019, 16:22
Usoara si gustoasa!
la 29.12.2019, 16:42
Daaaa, Mirela, este atât de bună și exact ce trebuie, când acum avem multe feluri de mâncare mai grele... Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 29.12.2019, 17:52
Foarte buna!
la 29.12.2019, 18:12
la 29.12.2019, 18:19
Mulțumesc frumos, Mimi!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking