Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente.
Se spală ardeiul capia, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește în tigaie, cu celelalte legume.
Se spală roșia, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se pune în tigaie, cu celelalte legume, ca să se pătrundă și să scadă ușor, lichidul format.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe (cât să încapă fiecare într-o lingură) și se adaugă în oală, la fiert.
Se spală bucata de șunculiță țărănească, se șterge și se taie feliuțe subțiri.
Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.
Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală, pentru ultimul clocot, legumele călite în tigaie și șiunculița țărănească feliată.
După un ultim clocot, se condimentează supa cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul la oală și se oprește focul de la aragaz.
După 10-15 minute de ”odihnă”, supa se poate servi.