Supa de legume cu taietei

Postat de Sylvia in Supe
9 Apr 2010 | 9929 vizualizari
Supa de legume cu taietei

Este o reteta data de bunica mea, o gospodina minunata care stie sa faca o mancare excelenta si” dintr-o mana de faina si cateva legume “. Mi-a iesit o supa super gustoasa si este foarte usor de preparat.

Ingrediente

  • 3-4  l avem nevoie de un morcov mare,
  • 2 cepe medii,
  • o bucata mica de telina,
  • un pastranac mic 
  • o radacina de patrunjel mica ( eu am pus 3 linguri de amesteca de zarzavat pentru iarna http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/  ca nu aveam proaspete)
  • o lingura de ulei, 
  • aproximativ 100 grame de taietei,
  • 100 ml de bulion,
  • 50 ml smantana,
  • o mana de patrujel verde tocat marunt.

Mod de preparare

Punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul  dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa aceea completam cu apa rece si punem ceapa si radacina de telina si lasam sa  fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Eu am mai pus numai o lingurita de delikat de legume pentru ca am pus zarzavaturile sarate, daca puneti zarzavat proaspat puneti sare si delikat de legume dupa gust. Dupa 30 de minute scoatem ceapa si telina si facem cu blenderul si le punem inapoi  ( se pot si pasira prin strecuratoare, eu am folosit blenderul ca mi se pare ca merge mai repede) .

Adaugam si taieteii si lasam sa fiarba cateva minute in functie de instructiuile de fierbere a taieteilor.  Apoi adaugam bulionul si smantana si lasam sa dea un clocot si inchidem focul. Se mai drege cu condimente dupa gust si se adauga verdeata tocata marunt, este excelenta la gust si cred ca se poate face si de post fara smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taietei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu mazare si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Supa cu mazare si taitei de orez

Curatati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga....

Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei

Postat de mirela0911

Supa de legume cu taitei

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2010, 11:05
dupa atata carne o supa din asta e binevenita
la 09.04.2010, 12:01
la 09.04.2010, 13:26
Mmmmm
la 09.04.2010, 15:19
Da, e varianta in care mai fac eu "supe crema " ca sincer nu imi plac deloc si aici numai asa se fac. Eu le mai diluez si mai las sau ceva taietei sau cate o bucatica doua de legume
la 09.04.2010, 18:49
fac si eu ceva asemanator le place piticilor mei mult,felicitari

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking