Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
22 Noi 2017 | 4096 vizualizari
Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane

Este o supă foarte ușoară, chiar aproape dietetică, pe care o prepar mai ales în zilele de post. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă și am pregătit crutoane din 10 felii de pâine toast.

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 2 păstârnaci
  • 1 țelină medie
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 ceapă roșie mică
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • sare
  • piper
  • crutoane

Mod de preparare

Se curăță și se spală legumele (cartofii, morcovii, pătrunjeii, pastârnacii și țelina) se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute.

Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește în ulei, la foc mic, până devine transparentă. La fel, se curăță și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă peste ceapa călită, pentru 2-3 minute, ca să se înmoaie puțin.

Se taie cubulețe 10 felii de pâine toast și crutoanele rezultate se rumenesc frumos în cuptor, la foc mic, ca să nu se ardă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Ceapa roșie se curăță, se spală și se taie rondele.

Când legumele au fiert foarte bine, se strecoară și zeama rezultată se păstrează. Se pasează legumele, cu ceapa și usturoiul călite și se trec apoi printr-o sită, după care pireul rezultat se subțiază cu zeama în care au fiert.

Se pune supa la fiert, la foc iute și după două-trei clocote se condimentează cu sare și piper după gust, se presară pătrunjelul tăiat mărunt, iar apoi se oprește focul de la aragaz și se pune capacul pe oală.

Supa se servește după un sfert de oră, cu rondele de ceapă roșie și cu crutoane de pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia

Postat de katty

Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia

Curatam ceapa si morcovul. Taiem morcovul in rondele de 1/2 cm, iar ceapa in bucati mai maricele. Rupem broccoli in buchetele si curatam spanacul de codite. In uleiul incins, punem morcovul si...

Citeste continuarea

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

Postat de mihaelar63

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

Carnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 23:11
Niste crutoane va rog.....
la 22.11.2017, 23:17
Cu mare bucurie, Clementina! Am făcut destule...
la 22.11.2017, 23:19
Sa fie foarte crocante.....
la 22.11.2017, 23:20
la 22.11.2017, 23:21
Așa sunt, crocante... Se și vede...

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking