Supa de mazare cu spetzli

Postat de dentistutza in Supe
22 Oct 2010 | 4551 vizualizari
Supa de mazare cu spetzli

O reteta de familie pe care mama o face ( zic eu) mai gustoasa ca mine chiar daca respectam aceleasi indicatii. Asta e, tot ce face mama e bun...

Ingrediente

  • 500 gr. mazare fina, proaspata sau congelata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2-3 linguri unt
  • pentru spetzli
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cani faina
  • 1 lingura unt topit
  • piper sau boia dulce

Mod de preparare

Supa:  

Ceapa se toaca fin si se caleste usor in cratita cu putin unt cat sa devina sticloasa.Se pune apa la fiert impreuna cu ceapa si cand clocoteste se adauga mazarea ,  se potriveste focul- sa fie domol. Se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie mazarea ( fierbe destul de repede) si se condimenteaza cu sare si piper.

Spetzli:

Se bat ouale intr-un castronel,se pune sarea si piper/boia si treptat se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat moale, lipicios dar nu curgaret. Se adauga untul topit. In supa care fierbe se pun mici galuscute cu varful linguritei.Se lasa sa fiarba numai cateva minute pana se ridica toate la suprafata. 

 Oprim focul, punem mararul tocat fin si untul .  Se serveste cu smantana sau iaurt amestecat cu putina menta tocata fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu spetzli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de legume cu parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de legume cu parmezan

Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa...

Citeste continuarea

Supa verde de legume

Postat de Corina33

Supa verde de legume

In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2010, 10:13
place mazarea
la 22.10.2010, 10:27
Vin si eu la masa,mai pune un scaunel
la 22.10.2010, 10:35
va astept, poftim la masa!!!
la 22.10.2010, 13:45
buna supita.
la 23.10.2010, 01:35
buna rau de tot5f

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking