Supa de nectarine cu caise

Postat de Roda in Supe
17 Mai 2009 | 3822 vizualizari
Supa de nectarine cu caise

Este o supa pentru zile calduroase.

Ingrediente

  • 1 lamaie,
  • 400g.caise,
  • 400g.nectarine,
  • 150g.zahar,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200ml.frisca,
  • 1 pachet budinca de vanilie,200ml. lapte,
  • sare,
  • cateva frunze de lamaita  pentru decor;

Mod de preparare

1.Se spala fructele ,se pastreaza 2 caise pentru decor,iar restul se oparesc 1-2 minute ,dupa care se pun in apa rece.Se curata de pielite si de samburi ,se pun intr-o oala  si se stropesc cu sucul de lamaie.Se adauga zaharul,coaja rasa de lamaie,scortisoara ,un varf de cutit de sare,800ml.apa ;se lasa sa fiarba 8-10 minute,la foc mic.

2.Se paseaza sau turmixeaza fructele  cu supa in care au fiert,apoi se mai pune supa sa dea un clocot.

3.Se dizolva budinca de vanilie in laptele rece ,se adauga frisca ,se amesteca bine si se toarna peste fructe;se mai lasa sa dea 2-3 clcote,apoi se pune la rece.Se garniseste supa cu felii de caise stropite cu zeama de lamaie  si frunze de lamaita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de nectarine cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de linte cu ardei copti

Postat de rocsi_1612

Supa crema de linte cu ardei copti

Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete. Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana...

Citeste continuarea

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Postat de Pungasa_Rogue

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2009, 09:41
E supa aperitiv sau desert?
la 19.05.2009, 11:38
Toata vara gatesc supe de fructe.Imi voi insusi si aceasta reteta de supa, care ,banuiesc, se serveste rece.Fac supa de corcoduse, prune,caise, piersici, visine,cirese,mere, pere, gutui,capsuni, fragi si ,vara, sunt extraordinare.
la 18.06.2021, 12:41

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking