Supa de peste si fructe de mare

Postat de Sylvia in Fructe de mare
25 Noi 2010 | 15118 vizualizari
Supa de peste si fructe de mare

Am tot cautat retete de supa de fructe de mare si m-am oprit pana la urma la o reteta italieneasca pe care am modificat-o eu putin sa o adaptez gustului meu, vroiam sa testez ceva nou la acest capitol.

Ingrediente

  •  2 cartofi mari taiati cuburi, 
  • 1 ceapa tocata fin,
  • 1/2 de morcov ( eu l-am facut aschii cu un aparat ce il am pentru decorat ),
  • 1 mana de mazare verde,
  • 2-3 linguri de piure concentrat de rosii,
  • cativa calamari,
  • 200 grame de file de peste ( merlan am pus eu ),
  • cativa creveti (  eu am pus cruzi congelati ) ,
  • scoici cam 800 grame.
  •  In rest mai avem nevoie de 
  • 2 linguri ulei  de masline,
  • 2 catei usturoi,
  • 2 foi de dafin,  
  • 50 ml vin alb demisec,
  • putina pudra de ardei iuti uscati maruntiti,
  • coriandru si marar ( eu am pus verde congelat ) la final.

Mod de preparare

 Intr-un vas mai mare se pune uleiul de masline si se adauga morcovul si ceapa si se lasa pana devin usor sticloase. Eu am folosit pentru preparare cocota mea de fonta de a carui achizitie sunt foarte incantata   

Adaugam apoi vinul si apa si lasam sa clocoteasca. Cand clocoteste adaugam piureul de rosii, cartofii si inelele de calamar decupate, sare, piper.

 Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute .  Dupa 5 minute de colociti incet adaugam mazarea, dafinul si  crevetii care au un timp de fierbere de 5-8 minute nu  mai mult in nici un caz, pentru a ramane fragezi.

 Asa cum am incercat sa surprind in poza crevetii cruzi gri la culoare se coloreaza in roz pal si mai apoi intens deindata ce intra in contact cu apa clocotita , foarte interesant reactioneaza la caldura, la fel cu scoicile care aproape instant isi deschid carapacea. Dupa crevezi am adaugat usturoiul zdrobit si pudra de ardei iuti uscati maruntiti, e o pudra cu tot cu seminte care e foarte iute,  trebuie testata in cantitati foarte mici la inceput . La 5 minute dupa adaugarea crevetilor am adaugat scoicile, cu grija sa incapa cat mai bine in vas si sa fie toate sub apa. Ele se fac in 2 minute, deindata ce sunt toate deschise operatiunea poate fi considerata incheiata. La sfarsit mai dregem cu condimente dupa gust, sare, piper si inchidem focul.

  Dupa ce se ingaduie putin supa adaugam verdeata maruntita, aici puteti opta intre marar, coriandru si patrunjel, in functie de preferinte. Eu am pus coriandru si si marar si am pudrat  cu putina boia si pudra de ghimbir direct in farfurie. A fost extraordinara, aromata, usor picanta, consistenta datorita cartofilor….o masa lejera dar totusi suficienta pentru ca eu nu am mai mancat altceva la pranz . Va servesc cu o portie virtuala si va invit sa testati reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Caracatita cu orez in stil portughez

Postat de Ksenya

Caracatita cu orez in stil portughez

Intr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin....

Citeste continuarea

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de Satisfyyourcravings

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 18:31
Acesta a fost pranzul meu, poftesc la masa doritorii de peste si fructe de mare
la 25.11.2010, 18:49
...păiiii....adresa!...unde e adresa?!?!?!...că doritori sunt!
la 25.11.2010, 18:55
Florian,ai vazut ce multi suntem pe-aici(fara mine,ca eu nu poftesc),oricat de ospitaliera este Sylvia
la 25.11.2010, 19:23
Dia la cati de putini se angajeaza la mancat fructe de mare as putea face o masa fara sa saracesc
la 25.11.2010, 19:23
Florian ma bucur ca mai am parteneri la fructe de mare mai sunt cativa dar nu f multi

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking