Ingrediente
- 6 creveti mari curatati
- 2 sepii mici
- 8 langostine
- mazare
- un pachet si jumatate de fidea dar nu din aia prea fina
- 3 catei de usturoi
- 2 rosii
- 1 ceapa
- doi ardai unul rosu si unul verde
- 1 litru apa sau supa de peste strecurata ( se gaseste in comert la cutie)
- patrunjel
Mod de preparare
Intr-o tigaie plana cu cu diametru mare se prajeste in putin ulei un pachet si jumatate de fidea (la foc lent cu grija sa nu se arda)
Dupa ce a capatat o culoare putin aurie se ia de pe foc si se pune deoparte.
In aceeasi tigaie se prajesc putin fructele de mare, si cind sunt gata se adauga ceapa, ardeiul si usturoiul taiate marunt, se lasa la calit toate si la la sfirsit se adauga rosiile date pe razatoare sau in blendar.
Se adauga apa sau zeama de peste, mazarea si fideaua prajita se lasa la fiert (pina scade apa aproape de tot dar fara sa fierbi prea tare fideaua) sa ramina "al dente".
cind e gata totul, se face dintr.o rosie, patrunjel si putin usturoi un sos omogen si se amesteca totul si se introduce la cuptorul incins 10 min. ( LA OPTIUNEA DE GRATINAT)
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu fidea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|