Supa de pui a la grec

Postat de luminita20_2006 in Supe
29 Sep 2009 | 20474 vizualizari
Supa de pui a la grec

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 gr samantana
  • 3 oua
  • ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 50 gr orez
  • 2,5 l apa
  • 1 lamaie
 

Mod de preparare

 Carnea se taie fasii si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de delicat. Intre timp pregatim legumele care se curata si se taie rondele( morcovul si patrunjelul ) si fasii telina, apoi se pun  in  vasul in care fierbe carnea. De asemenea adaugam si ceapa intreaga.  Smantana o batem cu galbenusurile . Cand sunt gata legumele  scoatem ceapa si adaugam in vasul cu smantana cate un pic de supa ca sa o aducem la temperatura supei (astfel evitam ca supa sa se taie), apoi turnam amestecul peste toata supa. Adugam si orezul care a fost fiert in prealabil, lasam sa dea un clocot si o dam departe de pe foc. Se acreste cu zeama de la o lamaie si se adauga patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba a la grec

Postat de eumimi

Ciorba a la grec

Mai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoare. Punem morcovii razuiti la calit in ulei incins( folosim cratita in care vom face ciorba). II lasam 5-6 minute, apoi adaugam pieptul de pui...

Citeste continuarea

Avgolemono

Postat de radu_popovici

Avgolemono

Se inmoaie orezul 30 de minute, apoi se scurge bine. Se toarna supa intr-o oala, se da in clocot, se micsoreaza flacara (lichidul trebuie doar sa bolboroseasca) si se adauga orezul. Se acopera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2009, 16:22
foarte bun
la 13.10.2009, 14:03
M-am trezit de dimineata cu pofta de ciorba de burta...cum ptr asa ceva nu am aici ingredientele necesare, am cautat ceva similar, si m-am gandit la o ciorba de pui cu smantana...am dat de aceasta reteta, si...gata supa/ciorba mea...foaaaarte buna, eu ador tot ce contine smantana, ou, iaurt...iar lamaia ii da o aroma deosebita si un gust foarte proaspat.
Nu am avut telina, stiu ca face un pic de diferenta lipsa ei, data viitoare voi avea grija sa nu uit sa cumpar.
Si uite asa, acum imi dau seama de ce in tara aveam vreo 58 de kg, si aici, ma sufla vantul pe strada...

multumesc pentru reteta!!!am papat deja doua castronele, pacat ca pruncul din dotare nu vrea si el sa incerce
la 16.10.2009, 12:36
Am facut-o ieri Extra buna! Mercic pt. reteta!
la 19.10.2009, 10:43
ma bucur foarte mult ca v-a placut reteta
la 13.11.2009, 16:20
fooooaaaaaarteeeeeeeeee gustos,la restaurant mancam supa,dar acasa nu am gatit niciodata,pana acuma
aiesit foarte buna

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking