Supa de pui cu crutoane din gris

Postat de Lia1 in Supe
6 Oct 2013 | 5536 vizualizari
Supa de pui cu crutoane din gris

Supa de pui o prepar asa cum o facea mama doar ca acum am pus 3 cartofi pt. ca imi trebuiau ca garnitura (cartofi natur, unt, sare, piper, usturoi si patrunjel tocat) la Chiftele de pui la cuptor (o s-o postez mai incolo reteta). Bune si crutoanele astea de la "lauraadamache.ro". E ceva diferit fata de galusca traditionala din gris si nu absorb deloc mult ulei asa cum ma asteptam. Sunt amuzante si pentru copiii mofturosi. Am aruncat doar ceapa iar din restul de legume (+ alte chestii) am gatit salata "Musafirii fericiti" :) reteta pe care o am in "portofoliu" :P .

Ingrediente

  • SUPA
  • pulpe pui - 1kg (am fiert pt. chiftelutele la cuptor)
  • 2-3 morcovi mici
  • 3-cartofi (mi-au trebuit ca garnitura la chiftelutele de la felul doi)
  • 1 ceapa uriasa
  • telina 4x4 cm
  • 1 pastranac
  • 1 patrunjel radacina
  • frunze patrunjel pt decor :)
  • sare, piper (putin)
  • CROCHETELE (crutoane din gris)
  • 375 gr apa
  • 150 gr gris
  • 1 galbenus de ou
  • sare

Mod de preparare

SUPA
Punem pulpele spalate in apa rece cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa.
Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovii (daca e prea mare il taiem pe lung), telina, pastranac, patrunjel, sare si o ceapa uriasa pe care o aruncam dupa ce a fiert supa.
Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.
Se poate rade si parmezan deasupra.

Intre timp facem crochetele.
CROCHETE
Punem apa le fiert la cu putina sare si in momentul in care freamata apa adaugam grisul in ploaie amestecand cu telul-para pana se despride aluatul de pe margini dand focul la minim.
Repede se face.
Il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou omogenizand un pic cu lingura ... sau mana dar e lipicios.
Il lasam la rece, eu ma grabeam si l-am pus in frigider.
Daca e rece nu mai e lipicios.
Framantam bine cu mana pana obtinem o biluta compacta,pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon cam de 1.5cm grosime.
Taiem din cordon bucatele de 1.5cm carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede.
Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.
Am pus ulei cat sa le cuprinda intr-o craticioara mitiiiiitica (15cm diametru) ca sa nu consum mult ulei si am prajit la foc moderat spre mic in 2-3 transe.
Nu se pun inghesuite.

Sa aveti pofta la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu crutoane din gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de fasole , mazare verde si smantana

Postat de mihaelar63

Supa de fasole , mazare verde si smantana

Legumele se curata si se spala . Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele . Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele  de 2-3 cm....

Citeste continuarea

Supa de dovlecei cu paste

Postat de Ksenya

Supa de dovlecei cu paste

Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 06.10.2013, 09:58
la 06.10.2013, 10:00
;-bd Buna tare
la 06.10.2013, 10:18
Arata bine ce ai preparat tu aici,dar vreau o ciorba acra...
la 06.10.2013, 10:43
la 06.10.2013, 10:45
va pup!

cleme, eu am gatit "3 in 1" ca am avut 1 kil de carne cu care am preparat chiftelute la cuptor si din legume+chestii am facut salata "musafirii fericiti" . deci mi-a cam rezultat supa asta

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking