Supă de rață

Postat de panacris in Supe
6 Oct 2013 | 3238 vizualizari
Supă de rață

Am comandat o rață și m-am trezit cu un ditaiamai rățoiul ( cca. 2600 g!) ;) Celor interesați le recomand, [email protected], pentru comenzi. Așa că m-am pus la treabă și am executat două feluri de mâncare super savuroase. O supă super aromată, senzațională pentru zilele astea reci! Numai bună pentru a drege răceala;)

Ingrediente

  • pipotă de rață 1 bucată,
  • ficat de rață 1 bucată,
  • inimă de rață 1 buactă,
  • gât de rață 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • tije de țelină 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper boabe cca. 5-6 bucăți,
  • enibahar 2 boabe,
  • tăiței de casă cca. 200 g.

Mod de preparare

Măruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la foc mediu. După ce timpul a expirat, se oprește focul, se așteaptă ca presinuea din oală să scadă și să se poată deschide capacul, fără evenimente:D. Apoi se transferă zeama obținută în alt vas, se aduce la punctul de fierbere și se adaugă tăițeii de casă, lăsîmdu-se la fiert cca. 10 minute, la foc mediu, neacoperit. Se servește feirbinte preasărată cu pătreunjel proaspăt și piper proaspăt măcinat, cu adaos de legume și carne fiartă. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de rață" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...

Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei

Postat de mirela0911

Supa de legume cu taitei

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 19:08
Vai ai lasat ratele vaduve...
la 06.10.2013, 19:11
E cea mai buna!
la 06.10.2013, 19:20
ce supa delicioasa
la 06.10.2013, 19:21
la 06.10.2013, 19:23
bun ratoiul asta de samanta )

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking