Ingrediente
- pipotă de rață 1 bucată,
- ficat de rață 1 bucată,
- inimă de rață 1 buactă,
- gât de rață 1 bucată,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- morcovi 2 bucăți,
- cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- tije de țelină 2 bucăți,
- sare iodată,
- piper boabe cca. 5-6 bucăți,
- enibahar 2 boabe,
- tăiței de casă cca. 200 g.
Mod de preparare
Măruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la foc mediu. După ce timpul a expirat, se oprește focul, se așteaptă ca presinuea din oală să scadă și să se poată deschide capacul, fără evenimente:D. Apoi se transferă zeama obținută în alt vas, se aduce la punctul de fierbere și se adaugă tăițeii de casă, lăsîmdu-se la fiert cca. 10 minute, la foc mediu, neacoperit. Se servește feirbinte preasărată cu pătreunjel proaspăt și piper proaspăt măcinat, cu adaos de legume și carne fiartă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de rață" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|