Ingrediente
- 500 gr rosii decojite in bulion ( calitate superioara )
- 2 catei usturoi
- 3 boabe ienibahar
- o foaie dafin
- 2 fire marar verde
- 1 frunza telina
- 3 fire patrunjel verde
- 1 fir busuioc
- nucsoara
- 1lingurita zahar
- sare
- piper
- ulei
- 50 gr smantana
- crutoane
Mod de preparare
Se calesc in ulei pana-si lasa aromele: cateii de usturoi, foaia de dafin, boabele de ienibahar,frunzele de marar, patrunjel, telina, busuioc, nucsoara razuita, zaharul. Cand s-au rumenit condimentele adaugam rosiile decojite in bulion si lasam sa fiarba cateva clocote. Scoatem verdeturile din supa ( mararul, patrunjelul, busuiocul, dafinul,telina ) si mixam supa cu blenderul pana obtinem o compozitie omogena. Condimentam cu sare si piper proaspat rasnit.
Supa astfel obtinuta o strecuram sa fim siguri ca nu au ramas bucatele de rosii, o punem in castronase. Ornam cu smantana si crutoane de paine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|