Supa de rosii cu galuste

Postat de rocsi_1612 in Supe
5 Sep 2017 | 3516 vizualizari
Supa de rosii cu galuste

Ce faci cand ai multe rosii aromate si gustoase de gradina? Pui de o supa, mai ales cand stii ca ai tai o adora. Si ca sa fie si mai consistenta, am facut si galuste. O bunatate de sezon a fost in oala mea!

Ingrediente

  • 750 gr rosii de gradina + 1 rosie mare pentru tocat
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia potrivit
  • 1 ardei galben
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat (daca nu va place, puteti renunta la el)
  • 2 linguri ulei

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • gris
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc.
Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo.
Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o paleta intr-un bol.
Cand s-au racorit, le curatati de pielita, scoateti cotoarele si le dati in blender pana obtineti un suc.
Radacina de patrunjel si morcovul, curati, ii tocati cubulete mici.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete.
Ceapa curatat o tocati marunt.
Rosia o decojiti, o taiati bucatele mici.
Intr-o oala puneti legumele tocate, turnati cam 3-3.5 litri de apa.
Puneti pe foc, lasati sa fiarba cam 15 minute.
Pentru galuste:
Cat timp fierb legumele, bateti ouale spuma, presarati putina sare si piper.
Turnati gris in ploaie, amestecati bine cu furculita sa nu fie cocoloase.
Compozitia trebuie sa curga, sa fie ca un pandispan putin mai gros.
Este bine sa pregatiti compozitia de galuste imediat ce puneti supa pe foc, deoarece, compozitia daca o sa stea, o sa capete volum, o sa vedeti asta.
Adaugati sucul de rosii din blender in supa, uleiul, sare si piper dupa gust.
Mai lasati sa fiarba vreo 10 minute, adaugati busuiocul uscat.
Luati cu lingurita din compozitia de galuste, le dati drumul in oala.
Le lasati sa fiarba 10-12 minute la foc potrivit, apoi trageti oala de pe foc, stropiti galustele cu apa rece.
Le mai lasati 2 minute sa fiarba, iar le stropiti cu apa rece. Cam de 3 ori trebuiesc stropite.
Acest procedeu se face pentru a face galustele mai pufoase.
La final presarati patrunjelul verde tocat marunt, luati oala de pe foc.
Serviti supa rece, calda sau cu smantana, dupa preferinte!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Postat de Ksenya

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier. Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am...

Citeste continuarea

Supa de vacuta cu galuste de gris

Postat de mihaelar63

Supa de vacuta cu galuste de gris

 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2017, 20:25
Buna!
la 05.09.2017, 20:34
Imi place!
la 05.09.2017, 20:34
Immm, ce bun!
la 05.09.2017, 20:37
la 05.09.2017, 20:40

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking