Supa de rosii cu ghebe

Postat de rocsi_1612 in Supe
27 Ian 2014 | 3877 vizualizari
Supa de rosii cu ghebe

Este foarte rece afara si trebuie sa profitam de supe si ciorbe calde din plin, eu una asa cred. Chiar daca nu avem rosii din alea parfumate de gradina, putem pregati o supa rosii folosindu-ne de rosiile decojite la cutii, de sucul de rosii ce ni l-am pregatit noi pentru iarna, ca doar am fost harnici nu? Pana una alta eu va invit la o supita calda...

Ingrediente

  • 1/2 cana ghebe in sare
  • 300 gr rosii decojite intregi ( eu am folosit de la Sun food)
  • 500-600 ml suc de rosii pregatit in casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 2 linguri zarzavat
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 3-4 linguri orez

Mod de preparare

Ghebele le punem in apa rece la desarat. Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim apoi il taiem julien. Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite. Dupa ce ghebele au stat la desarat, le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite.

Intr-o oala punem circa 4-5 litri de apa. O transferam pe foc si cand clocoteste adaugam ghebele, ceapa, morcovul, ardeiul si zarzavatul pe care inainte il trecem pe sub un jet de apa rece. Lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem rosiile cuburi, sucul de rosii, pasta de gogosari cu kapia.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce au fiert suficient legumele, spalam orezul, ii dam drumul in supa, adaugam si uleiul. Daca nu vreti sa adaugati uleiul la fiert, puteti cali in el le inceput legumele. Este alegerea voastra. Mai dam cateva clocote pana este fiert si orezul iar la final presaram patrunjel verde tocat, putin busuioc uscat si acoperim oala sa ia din arome.

Se poate servi cu smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Postat de oanapl

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele...

Citeste continuarea

Supa de vitel cu taitei de casa

Postat de gicuta69

Supa de vitel cu taitei de casa

Spalam oasele de vitel si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.Indepartam  spuma formata . Mai adaugam apa cand scade. Cand carnea incepe sa devina frageda,punem legumele taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 20:45
Cred ca-i tare buna cu ghebe!
la 27.01.2014, 20:46
Tu zici supe ori ciorbe calde, dar eu pe cea de roşii tot rece aş mânca-o, chiar dacă-i iarnă. Bun! 0D>
la 27.01.2014, 20:48
Calda e buna Padre !!! Ca oricum ne ingheata limba-n gura
la 27.01.2014, 20:50
la 27.01.2014, 20:53
Mihaela, nicidecum, că eu vorbesc mult, aşa că n-are timp să se răcească.

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking