Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa

Postat de medioto59 in Supe
23 Aug 2011 | 7292 vizualizari
Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa

Initial s-a vrut a fi o supa de rosii dar pentru ca aveam si 2 dovlecei si ma gandeam ce sa fac cu ei (na, ca am facut si o rima) am zis hai sa incerc........va rog sa ma credeti ca nu am dat gres, a iesit o bunaciune de supa.

Ingrediente

  • 1 kg de rosii(eu am avut rosii din gradina de la mama ............carnoase, dulci, brumarii cand le taiai)
  • 2 dovlecei (tot de la mama)
  • 1 mana de taietei de casa ("confectionati "de cumnata mea)
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 fir de busuioc
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  •  sare,piper
  • Dupa cum observati am adunat ingrediente de -ici de-colo si am incropit de o supica........hihihi.

Mod de preparare

Curatam morcovul,ceapa si telina, le spalam ,le taiem bucati mai mari si le punem la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca cu putin nivelul legumelor.Adaugam putina sare si lasam la foc circa 15 min dupa care scoatem cu ajutorul unei spatule toate legumele din supa.Adaugam in supa rosiile taiate bucati mai mari( eu le-am taiat in patru) dovleceii curatati de coaja si seminte ,taiati si ei cuburi mai mari si firul de busuioc.Lasam la foc circa 10-15 min. dupa care dam jos oala de pe foc,indepartam firul de busuioc, lasam sa se racoreasca putin si apoi mixam supa si o strecuram.Daca este prea groasa mai adaugam o cana cu apa (eu am vrut-o mai subtire si am mai adaugat deci apa).

Punem din nou oala pe foc condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat,adaugam zaharul si putin ulei de masline.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam taieteii de casa , tragem oala de pe foc si o lasam acoperita circa 15 min(taieteii nu necesita o fierbere in prealabil)dupa care se poate servi atat calda cat si rece ca atare sau cu crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de gulii si zucchini

Postat de katty

Supa crema de gulii si zucchini

Spalam si curatam legumele. Taiem guliile si zucchini in cuburi mai mari. Pastarnacul si partea alba a prazului le taiem rondele. Intr-o oala punem la incins uleiul de masline. Adaugam prazul...

Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de mirela0911

Supa crema de rosii

Se curata morcovul si telina, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert intr-un litru de apa.  Rosiile se spala si se pun intr-o tava. Ceapa rosie se curata si se taie felii. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2011, 21:56
prima servita
la 23.08.2011, 22:02
nu-mi place supa de rosii,dar faci niste poze atat de apetisante ca ma tenteaza
la 23.08.2011, 22:03
nu stii ce-i bun, Dia'
la 23.08.2011, 22:04
stiu io ce-i bun Ina,nu-ti bate capu' ca raman doar cu pofta e alta poveste
la 23.08.2011, 22:06
faci niste poze atat de artistice

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking