Supa de rosii simpla cu crutoane

Postat de aliliana in Supe
1 Aug 2015 | 5258 vizualizari
Supa de rosii simpla cu crutoane

Ca si la tortilla m-am inspirat de pe site-ul lui Adi Hadean. Ii multumesc ...

Ingrediente

  • 8-10 rosii (depinde de marimea lor)
  • sare, piper
  • busuioc uscat (in reteta lui Adi Hadean era proaspat)
  • 3 linguri ulei masline plus alte 2 linguri de ulei pentru crutoane
  • 1 l apa
  • 4-5 felii de paine (pentru crutoane)

Mod de preparare

Rosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc. Cand  rosiile s-au fiert le pasam bine cu blenderul. Adaugam uleiul de masline  ( cat inca mai este fierbinte compozitia), potrivim de sare si piper.

Crutoanele: eu am folosit paine uscata ramansa in cosul de paine, de seara. Am  taiat cuburi feliile de paine, le-am stropit cu ulei de masline si le-am pus intr-o tigaie in care am mai pus 2 lingurite ulei de masline. Le-am lasat pret de 1-2 minute pe o parte, le-am intors pe cealalta parte si le-am scos pe un servetel. 

 Rece este cea mai buna. Crutoane pot fi pastrate intr-un servet de panza mai mult timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii simpla cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de spanac

Postat de katty

Supa crema de spanac

Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o  oala punem morcovul si un praf de sare....

Citeste continuarea

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Postat de Mokuska

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2015, 14:03
buna buna
la 01.08.2015, 14:05
Buna idee
la 01.08.2015, 14:08
Vladimir, Mihaela.. super buna si mai ales super usoara..de realizat! va multumesc
la 01.08.2015, 14:23
buna
la 01.08.2015, 14:24
Tocmai bună pentru o zi de vară!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking