Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
19 Iul 2021 | 2131 vizualizari
Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie

 De aceasta data s-a nimerit ca langa salata aveam si un prim zucchini galben din gradina. Pentru consistenta am inlocuit traditionalul orez cu linte rosie .

Ingrediente

  • 1 salata verde creata
  • 1 zucchini galben
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi crud
  • 4 linguri linte rosie
  • 100 gr slanina afumata- de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 300 ml iaurt grecesc gras 10%
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama lamaie -optional

Mod de preparare

  1. Morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
  2. Slaninuta se taie in feliute mici increstate.
  3. Toate acestea se soteaza usor in ulei .
  4. Turnati deasupra 2-3 l apa si fierbeti 15-20 minute pana morcovul se patrunde .
  5. Dovlecelul se feliaza si se pune la fiert in ultimna le 10 minute .
  6. Acum se pune si lintea la fiert .
  7. Nu uitati sa sarati .
  8. Salata verde se taie fideluta si se pune in supa clocotinda .
  9. Opriti fierberea .
  10. Salata verde isi pastreaza mai multe calitati nutritive daca este doar oparita .
  11. Piparati si adugati iaurtul grecesc .
  12. Amestecati pentru omogenizare .
  13. Daca va place supa sa fie mai acrisoara se poate pune zeama de lamaie .
  14. Eu o prepar supele'/ ciorbele , usor mai acre in anotimpul cald .
  15.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa casei

Postat de mihaelar63

Supa casei

Legumele se curata se spala si se lasa intregi. Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire. Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2021, 17:49
la 19.07.2021, 18:57
Vai ce supa buna!
la 19.07.2021, 19:21
la 19.07.2021, 19:53
la 19.07.2021, 21:19

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking