Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

Postat de mihaelar63 in Supe
16 Noi 2018 | 3568 vizualizari
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam carnea si osul fierband cand m-a anuntat fiul meu ca soseste in vizita. In 20 de minute aveam preparata aceasta supica light. Iaurtul cremos ii da un gust placut si in plus se omogenizeaza rapid in zeama.  

Ingrediente

  • 500 gr carne + un os cu maduva, de vacuta
  • 500 gr mazare verde -congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 tija telina apio
  • 1 foaie dafin
  • 1 iaurt grecesc mic
  • 1 lamaie -zeama / optional
  • Galuscute : 2 oua+ 1 lingura untura proaspata de porc[sau 1 lingura unt moale ] + faina alba 4-5 linguri
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Carnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute.
  2. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel putin la jumatate.
  3. Intre timp se pregatesc legumele. Se curata si se spala.
  4. Feliati morcovul si ardeiul rondele. Ceapa si telina verde se toaca mai marunt.
  5. Adaugati legumele in oala si dupa 10 minute se pun si galuscutele cu faina alba.
  6. Pentru galuscute bateti spuma ouale intregi, adaugati sare, untura de porc si faina alba. Trebuie sa obtineti un aluat mai moale. Galustele fierte nu se vor intari.
  7. Cu lingura trecuta prin apa de fiecare data inainte, se iau mici galuste care se  pun in zeama ce fierbe la foc moderat.
  8. La sfarsit se pune mazarea verde decongelata. Aceasta nu va avea nevoie de multa preparare termica. Piperati.
  9. Gustati si sarati sau acriti cu zeama de lamaie dupa gustul propriu.
  10. Iaurtul cremos in stil grecesc se adauga in farfurie in momentul servirii supei.

                                   Pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de rosii

Postat de merisor67

Supa crema de rosii

Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele. Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa. Eu de la un...

Citeste continuarea

Supa de legume cu bacon afumat

Postat de merisor67

Supa de legume cu bacon afumat

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult. Punem uleiul la incins si prajim in el...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2018, 11:57
Ce bună trebuie să fie...! Este exact ce-mi place mie...
la 16.11.2018, 12:21
nu am facut inca asa supa ,trebuie incercata
la 16.11.2018, 12:25
Interesantă și buna🤤🤤👍
la 16.11.2018, 12:37
interesanta
la 16.11.2018, 12:46
Buna zeama ai facut Mihaela

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking