Supa de vita, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR in Supe
7 Iul 2019 | 6188 vizualizari
Supa de vita, cu galuste de gris

N-am mai făcut de mult timp o supă cu găluște de gris, deși ne place foarte mult, așa că în acest week-end mai lejer am preparat-o, destul de repede, ca de obicei. A ieșit o supă delicioasă, sănătoasă (chiar dietetică) și gustoasă, din carne de vită, cu găluște pufoase de gris. Chiar un meniu excelent, de sfârșit de săptămână...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 1,200 kg de carne de vită (mugur și coastă)
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 4 cartofi roz, mici
  • 1 ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru găluște:
  • 2 ouă
  • 6-7 linguri de gris de grâu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se spală bine și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se fierbe carnea la foc mediu, ca să nu se tulbure supa.  Din timp în timp se completează cu apă fierbinte, până ce este fiartă carnea.

Între timp se pregătesc legumele.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se lasă în așteptare.

Se curăță, se spală și se lasă întregi, ceapa și usturoiul.

Când carnea a fiert, se scoate din supa, care se strecoară, printr-o sită deasă. Se toarnă supa strecurată într-o altă oală, în care se va prepara și se adaugă: rădăcinoasele, ceapa,  usturoiul și boabele de piper. Se dă supa la fiert, la foc iute.

Când carnea s-a răcit, se ia de pe oase, se curăță de pielițe, se taie în bucăți potrivite și se adaugă în oala de supă. După două-trei clocote, se scot ceapa și usturoiul din supă, ca să nu o tulbure. Dacă supa scade mult, se completează cu apă fierbinte.

În timp ce supa fierbe, la foc iute, se prepară găluștele.

Se mixează ouăle, se condimentează cu sare și piper măcinat și apoi se încorporează grisul. Când compoziția s-a uniformizat, se ia oala de pe foc și cu lingura, umezită în prealabil în supă, se fac găluște.

După ce s-au făcut toate găluștele, se dă iar oala cu supă la foc, mediu și acoperit. 

Când găluștele au fiert și au crescut în volum, se condimentează supa cu sare, se oprește focul de la aragaz și se presară pătrunjel tocat.

Se acoperă oala cu un capac și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita, cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de vita cu galuste

Postat de Dya

Supa de vita cu galuste

Tocam legumele si le punem la fiert in cei 3 l de supa de vita. Intre timp pregatim galustele (amestecam ouale cu grisul, adaugam cascavalul ras si omogenizam).  Cand supa incepe sa...

Citeste continuarea

Supa de vita cu galuste de gris

Postat de mihaelar63

Supa de vita cu galuste de gris

Legumele se curata si se spala . Se pune la fiert in oala sub presiune carnea si telina taiata cuburi , morcovii rondele ceapa isi usturoiul [ la care s-au taiat mustatile ] intregi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2019, 00:23
la 07.07.2019, 00:35
Buna supica!
la 07.07.2019, 00:57
Mulțumesc frumos, Lucy!
la 07.07.2019, 07:35
O bunătate de supă!
la 07.07.2019, 10:59
Chiar așa este, Merișor... Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking