Carnea se spală bine și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se fierbe carnea la foc mediu, ca să nu se tulbure supa. Din timp în timp se completează cu apă fierbinte, până ce este fiartă carnea.
Între timp se pregătesc legumele.
Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se lasă în așteptare.
Se curăță, se spală și se lasă întregi, ceapa și usturoiul.
Când carnea a fiert, se scoate din supa, care se strecoară, printr-o sită deasă. Se toarnă supa strecurată într-o altă oală, în care se va prepara și se adaugă: rădăcinoasele, ceapa, usturoiul și boabele de piper. Se dă supa la fiert, la foc iute.
Când carnea s-a răcit, se ia de pe oase, se curăță de pielițe, se taie în bucăți potrivite și se adaugă în oala de supă. După două-trei clocote, se scot ceapa și usturoiul din supă, ca să nu o tulbure. Dacă supa scade mult, se completează cu apă fierbinte.
În timp ce supa fierbe, la foc iute, se prepară găluștele.
Se mixează ouăle, se condimentează cu sare și piper măcinat și apoi se încorporează grisul. Când compoziția s-a uniformizat, se ia oala de pe foc și cu lingura, umezită în prealabil în supă, se fac găluște.
După ce s-au făcut toate găluștele, se dă iar oala cu supă la foc, mediu și acoperit.
Când găluștele au fiert și au crescut în volum, se condimentează supa cu sare, se oprește focul de la aragaz și se presară pătrunjel tocat.
Se acoperă oala cu un capac și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.