Ingrediente
- 250 gr mix fructe de mare congelate
- 1 conserva scoici in ulei picant -200 gr
- 1 conserva porumb dulce -340 gr
- 1 conserva ciuperci Limburgh -340 gr
- 1 pahar smantana
- 2 morcovi
- 3 cepe verzi
- 3 usturoi verde
- 1 lingurita condimente Old Bay [ foi de dafin, sare cu telina, seminte mustar, piper negru, ghimbir, paprika, piper alb, nucsoara, cuisoare, ienibahar, chili, cardamom.]
- 1 l zeama de coji de creveti
- 1 lamaie -zeama
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama care apoi am folosit-o in continuare la preparare a supei egiptene.
- Pregatiti porumbul si ciupercile care vor fi clatite in apa rece, apoi scurse de lichid.
- Ceapa, morcovul si usturoiul se maruntesc si se soteaza in uleiul picant de la conserva de scoici.
- Adaugati zeama de la creveti si lasati sa dea in clocot.
- Se pun ciupercile, porumbul, fructele de mare [decongelate ]si scoicile.
- Condimentati. Dregeti gustul cu zeama de lamaie si sare daca mai este nevoie.
- Serviti supa cu smantana si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|