Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
20 Iul 2020 | 4277 vizualizari
Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat direct de la  Suzy Karadesh care se recomanda ca o adevarata fiica a Meediteranei, nascuta la Port Said https://www.themediterraneandish.com/recipes/. Reteta mi-a parut foarte tentanta si usor de preparat. Porumbul a dat o nota usor dulce.  Am adaugat putina zeama de lamaie ca sa balansez aromele pe gustul meu. Cum locuiesc pe malul Ariesului, a trebuit sa ma multumesc cu fructe congelate sau la conserva.    

Ingrediente

  • 250 gr mix fructe de mare congelate
  • 1 conserva scoici in ulei picant -200 gr
  • 1 conserva porumb dulce -340 gr
  • 1 conserva ciuperci Limburgh -340 gr
  • 1 pahar smantana
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 1 lingurita condimente Old Bay [ foi de dafin, sare cu telina, seminte mustar, piper negru, ghimbir, paprika, piper alb, nucsoara, cuisoare, ienibahar, chili, cardamom.]
  • 1 l zeama de coji de creveti
  • 1 lamaie -zeama
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama care apoi am folosit-o in continuare la preparare a supei egiptene.
  2. Pregatiti porumbul si ciupercile care vor fi clatite in apa rece, apoi scurse de lichid.
  3. Ceapa, morcovul si usturoiul se maruntesc si se soteaza in uleiul picant de la conserva de scoici.
  4. Adaugati zeama de la creveti si lasati sa dea in clocot.
  5. Se pun ciupercile, porumbul, fructele de mare [decongelate ]si scoicile.
  6. Condimentati. Dregeti gustul cu zeama de lamaie si sare daca mai este nevoie.
  7. Serviti supa cu smantana si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba taraneasca de porc II

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de porc II

Am pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati  legumele si le spalati....

Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Postat de merisor67

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2020, 19:22
Interesanta combinatie!
la 20.07.2020, 19:54
foarte bun
la 20.07.2020, 20:23
la 20.07.2020, 20:24
la 20.07.2020, 21:07

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking