Supa Imperiala de curcan

Postat de Sidy in Supe
21 Ian 2013 | 4568 vizualizari
Supa Imperiala de curcan

O supa aurie delicioasa, numai buna servita fierbinte, pe frigul si zapada de afara. Am vazut aceasta reteta pe mai multe site-uri si bloguri culinare si mi-a placut mult de tot, dar ultima data a preparat-o Lulu si mi-a dat si mie ideea. Asa-i ca merge o supa usoara dupa toate mancarurile grele de sarbatori ???

Ingrediente

  • Pentru supa
  • 1 kg carne de curcan cu os
  • 4 marcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1/2 gulie
  • 1/4 telina
  • piper boabe
  • sare
  • Pentru galuste
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 100 g faina
  • 100g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • nucsoara
  • piper macinat

Mod de preparare

Intr-o oala, se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare si se fierbe la foc mic,apoi se spumeaza, chiar de mai multe ori pentru a fi cat mai clara, limpede.

Adaugam zarzavatul curatat, spalat si taiat in doua sau in patru, depinde cat este de mare.Condimentam si adaugam  cateii de usturoi intregi.

Se fierbe la foc mic pentru a iesi limpede. Carnea de curcan fierbe mai greu asa ca necesita mai mult timp. Dupa fierbere se strecoara prin strecuratoare si tifon.

Preparam galustele, intre timp.

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile impreuna cu cascavalul, incorporam bine untul la temperatura camerei, apoi faina si grisul. Se adauga sare, piper , nucsoara rasa.Albusurile se bat spuma tare cu putina sare apoi le incorporam la galbenusuri.

Se da la copt intr-o tava( 20 X35cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.Coacem galustele cam 20-30 de minute pina incep sa se rumeneasca.Nu le lasati prea mult, ca se usuca...

Dupa ce s-au racit putin se taie in ce forma doriti( eu le-am taiat stelute)sau cubulete.

Cand supa clocoteste punem galustele imperiale la fiert pentru 5-7 minute, intorcandu-le pe ambele parti.

Dupa ce au fiert le lasam in cratita in care le-am fiert cu supa pe le, pe care o vor absorbi, dupa cateva ore.

La servire , pe linga stelute putem adauga zarzavat si carne din supa, apoi presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Imperiala de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa imperiala de curcan

Postat de Sylvia

Supa imperiala de curcan

 Preparare : se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa.  Intre timp pregatim galuscutele mixand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 21.01.2013, 09:21
Chiar că e imperială! Delicioasă!
la 21.01.2013, 09:28
la 21.01.2013, 09:28
Ar fi un răsfăţ imperial bag seama să avem aşa ceva la masă. Frumos prezentat, iar de gust nu gândesc să fie altfel decât deosebit
la 21.01.2013, 09:31
gustoasa
la 21.01.2013, 09:32
excelenta

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking