Ingrediente
- 200 g fructe de mare (congelate coktail, creveti calamar, scoici etc)
- 1 tija de lemon grass
- 1 ceapa mica esalota
- 1/4 ardei rosu
- 3 cepe verzi subtiri
- 1 lingura de pasta de curry verde
- 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
- 2-3 linguri de sos de peste
- 1 lingura de sos de soia
- 1/2 lingurita pudra de coriandru
- 1 lingura de pudra de curcuma
- 1/2 lingurita de boia de ardei
- 1 lingura buna de smantana (sau 10 cl de lapte de cocos daca vreti)
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- verdeata, alune prajite
- 100 g de nouilles/ paste plate de orez
Mod de preparare
Decongelati fructele de mare.
Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul.
Taiati ardeiul rosu in bucatele.
Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si ghimbirul.
Adaugati fructele de mare si reveniti.
Puneti curry-ul, curcuma si ardeiul rosu taiat.
Amestecati, adaugati 600-750 ml de apa fiarta si fierbeti 5 minute.
Separat fierbeti pastele in apa sarata, timpul indicat pe pachet. Scurgeti pastele, taiati-le cu o foarfeca de bucatarie de 2-3 ori si adaugati-le in supa.
Puneti sosul de peste, sosul de soia si dati un tur de piper.
Fierbeti timp de 2-3 minutes totul.
Verificati de sare si adaugati o lingura buna de smantana daca vreti sau lapte de cocos.
Este gata. Presarati verdeata tocata si alune prajite
Serviti imediat !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa thai cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|