Supa thai cu fructe de mare

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
8 Noi 2017 | 2401 vizualizari
Supa thai cu fructe de mare

Astazi calatorim in Asia mai precis in Tailanda cu o supa parfumata si savuroasa. Bucataria tailandeza este foarte renumita si parfumata cu ingrediente originale : curry, menta, lemon grass ( iarbă de lămâie), coriandru , busuioc rosu etc. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/supa-thai-cu-fructe-de-mare.html

Ingrediente

  • 200 g fructe de mare (congelate coktail, creveti calamar, scoici etc)
  • 1 tija de lemon grass
  • 1 ceapa mica esalota
  • 1/4 ardei rosu
  • 3 cepe verzi subtiri
  • 1 lingura de pasta de curry verde
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 2-3 linguri de sos de peste
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1/2 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • 1/2 lingurita de boia de ardei
  • 1 lingura buna de smantana (sau 10 cl de lapte de cocos daca vreti)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • verdeata, alune prajite
  • 100 g de nouilles/ paste plate de orez

Mod de preparare

Decongelati fructele de mare.

Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul.

Taiati ardeiul rosu in bucatele.

Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si ghimbirul.

Adaugati fructele de mare si reveniti.

Puneti curry-ul, curcuma si ardeiul rosu taiat.

Amestecati, adaugati 600-750 ml de apa fiarta si fierbeti 5 minute.

Separat fierbeti pastele in apa sarata, timpul indicat pe pachet. Scurgeti pastele, taiati-le cu o foarfeca de bucatarie de 2-3 ori si adaugati-le in supa.

Puneti sosul de peste, sosul de soia si dati un tur de piper.

Fierbeti timp de 2-3 minutes totul.

Verificati de sare si adaugati o lingura buna de smantana daca vreti sau lapte de cocos.

Este gata. Presarati verdeata tocata si alune prajite 

Serviti imediat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa thai cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de Ina

Ciorba radauteana

Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu...

Citeste continuarea

Bors cu legume si boabe

Postat de ela2015

Bors cu legume si boabe

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.11.2017, 15:40
Nu mănânc fructe de mare, dar apreciez foarte mult munca ta și frumusețea farfuriei pe care ne-o expui!
la 08.11.2017, 15:44
Io vreau fructe de padure.....
la 08.11.2017, 19:18
la 09.11.2017, 16:39
Interesanta!
la 12.11.2017, 11:17

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking