Supa thai cu fructe de mare

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
8 Noi 2017 | 7873 vizualizari
Supa thai cu fructe de mare

Astazi calatorim in Asia mai precis in Tailanda cu o supa parfumata si savuroasa. Bucataria tailandeza este foarte renumita si parfumata cu ingrediente originale : curry, menta, lemon grass ( iarbă de lămâie), coriandru , busuioc rosu etc. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/supa-thai-cu-fructe-de-mare.html

Ingrediente

  • 200 g fructe de mare (congelate coktail, creveti calamar, scoici etc)
  • 1 tija de lemon grass
  • 1 ceapa mica esalota
  • 1/4 ardei rosu
  • 3 cepe verzi subtiri
  • 1 lingura de pasta de curry verde
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 2-3 linguri de sos de peste
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1/2 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • 1/2 lingurita de boia de ardei
  • 1 lingura buna de smantana (sau 10 cl de lapte de cocos daca vreti)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • verdeata, alune prajite
  • 100 g de nouilles/ paste plate de orez

Mod de preparare

Decongelati fructele de mare.

Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul.

Taiati ardeiul rosu in bucatele.

Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si ghimbirul.

Adaugati fructele de mare si reveniti.

Puneti curry-ul, curcuma si ardeiul rosu taiat.

Amestecati, adaugati 600-750 ml de apa fiarta si fierbeti 5 minute.

Separat fierbeti pastele in apa sarata, timpul indicat pe pachet. Scurgeti pastele, taiati-le cu o foarfeca de bucatarie de 2-3 ori si adaugati-le in supa.

Puneti sosul de peste, sosul de soia si dati un tur de piper.

Fierbeti timp de 2-3 minutes totul.

Verificati de sare si adaugati o lingura buna de smantana daca vreti sau lapte de cocos.

Este gata. Presarati verdeata tocata si alune prajite 

Serviti imediat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa thai cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

Postat de mihaelar63

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

Legumele se curata si se spala. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare....

Citeste continuarea

Ciorba de pasare, la multicooker

Postat de Ina

Ciorba de pasare, la multicooker

Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei  si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2017, 15:40
Nu mănânc fructe de mare, dar apreciez foarte mult munca ta și frumusețea farfuriei pe care ne-o expui!
la 08.11.2017, 15:44
Io vreau fructe de padure.....
la 08.11.2017, 19:18
la 09.11.2017, 16:39
Interesanta!
la 12.11.2017, 11:17

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking