Supa-crema de cartofi cu sofran

Postat de laylalala in Supe
26 Aug 2011 | 4363 vizualizari
Supa-crema de cartofi cu sofran

Ingrediente

  • 800 gr cartofi, decojiti si taiati cubulete
  • 400 ml lapte gras
  • 600 ml apa
  • 100 gr unt
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite salvie proaspata, tocata marunt
  • ¼ lingurita sofran
  • sare&piper
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

1.       Pune laptele cu apa, untul si foile de dafin la fiert. Dupa ce a dat intr-un clocot, scoate foile de dafin apoi adauga cartofii, salvia si sofranul. Lasa totul sa fiarba pana cand cartofii se sfarama usor.

2.       Da totul prin blender apoi adauga smantana si sare&piper, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de cartofi cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

Postat de divainbucatarie

Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

Cartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi.  Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale,...

Citeste continuarea

Orez Biryani (Biryani rice)

Postat de biancas76

Orez Biryani (Biryani rice)

Puiul se curata, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Condimentul pentru vin se adauga in apa in care fierbe puiul. In supa se pun 2-3 cartofi taiati in 4 care se vor folosi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2011, 15:27
f interesanta reteta ta...
la 26.08.2011, 15:32
nu am gatit cu sofran pana acum
la 26.08.2011, 16:27
Oare de ce n-a iesit in final si culoarea sofranului ? sa fi fost mai puternic cartoful si laptele?
la 26.08.2011, 16:56
sofranul da o culoare galbena spre portocaliu mancarii...
la 26.08.2011, 17:01
Valeeeeeeeeeeeeei , oare unde ma gandeam ??? neaaaaaaaaa , azi sunt dusaaaaaaaa , tre sa ies ca zic numai prostii si ma fac de minune ...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking