Ingrediente
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- 2 cepe verzi
- ulei pentru prăjit ceapa
- 4 căței de usturoi
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- crutoane din 10-12 felii de pâine
Mod de preparare
Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac.
Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește tare).
Se curăță, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.
Feliile de pâine se taie cubulețe mici și se pun la cuptor, la foc mic. Din când în când se întorc crutoanele în tava din cuptor, pentru a se rumeni frumos, pe toate părțile.
Când legumele au fiert bine, se strecoară apa și se lasă deoparte (nu se aruncă). Se pasează legumele și se mixează, pînă se face o pastă densă, subțiată cu apa în care au fiert legumele. La mare rigoare, legumele pot fi pasate și printr-o sită deasă, dar asta cere mult timp...
Se pune supa-cremă la fiert, într-o oală mare și se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri și ceapa, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. După câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, se completează cu apă și se mai dă un ultim clocot. Se acoperă oala cu un capac și se lasă un sfert de oră să se "odihnească", înainte de a se servi, cu crutoane. Pătrunjelul tăiat se presară în farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de legume, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|