Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles

Postat de Valclaudia in Supe/Ciorbe
15 Noi 2015 | 3084 vizualizari
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles

mancare de post

Ingrediente

  • 3 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 vanata marisoara
  • 500 gr. verze de Bruxelles
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacinoase: telina, morcov, pastarnac, patrunjel)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praf de cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • marar verde

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, vanata taiata cubulete si ardeii taiati,de asemenea, bucatele.

Lasam la sotat cateva minute, adaugam sare si piper dupa gust, punem cca 2l apa rece, adaugam verzele de Bruxelles curatate si clatite sub jet de apa rece.

Lasam supa la fiert pana patrunde furculita usor in verze, apoi dam oala deoparte de pe foc.

Cu o spumiera adunam toate verzele intr-un castronel, pastram si cateva bucatele de ardei pentru decor apoi cu un mixer vertical mixam supa fierbinte pana devine crema (destul de lichida).

Punem din nou oala pe foc, adaugam rosiile pasate, 1/2 borcan zarzavat tocat pentru ciorbe, verzele de Bruxelles.

Presaram putin cimbru uscat, marar verde si patrunjel proaspat tocat.

Oprim focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dresala cu legume noi si verdeata

Postat de ela2015

Dresala cu legume noi si verdeata

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal.  Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la...

Citeste continuarea

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2015, 22:53
la 15.11.2015, 23:50
la 16.11.2015, 06:08
buna
la 16.11.2015, 08:43
Interesanta idee!
la 16.11.2015, 09:57

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking