Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles

Postat de Valclaudia in Supe/Ciorbe
15 Noi 2015 | 3093 vizualizari
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles

mancare de post

Ingrediente

  • 3 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 vanata marisoara
  • 500 gr. verze de Bruxelles
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacinoase: telina, morcov, pastarnac, patrunjel)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praf de cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • marar verde

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, vanata taiata cubulete si ardeii taiati,de asemenea, bucatele.

Lasam la sotat cateva minute, adaugam sare si piper dupa gust, punem cca 2l apa rece, adaugam verzele de Bruxelles curatate si clatite sub jet de apa rece.

Lasam supa la fiert pana patrunde furculita usor in verze, apoi dam oala deoparte de pe foc.

Cu o spumiera adunam toate verzele intr-un castronel, pastram si cateva bucatele de ardei pentru decor apoi cu un mixer vertical mixam supa fierbinte pana devine crema (destul de lichida).

Punem din nou oala pe foc, adaugam rosiile pasate, 1/2 borcan zarzavat tocat pentru ciorbe, verzele de Bruxelles.

Presaram putin cimbru uscat, marar verde si patrunjel proaspat tocat.

Oprim focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba cu carne de miel

Postat de andaoana

Ciorba cu carne de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi

Spalati si curatati legumele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot  marunt . Radacinoasele se toaca cubulete . Cartofii se tai e cuburi ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2015, 22:53
la 15.11.2015, 23:50
la 16.11.2015, 06:08
buna
la 16.11.2015, 08:43
Interesanta idee!
la 16.11.2015, 09:57

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking